Wie is Julie?


Julie Verstraete =


°3 mei 1989

Paardenliefhebster - al sinds mensenheugenis gebeten door de paardenmicrobe. Op haar 7 kreeg Julie haar eerste shetlandpony Tarzan, en vanaf dan begon ze ook ponykampen te volgen op een plaatselijke manege. Vele kampen en uren in het zadel later kocht ze op haar 15 jaar Shiva, met wie ze de eerste stappen zette in Parelli Natural Horsemanship, trektochten rijden en hier en daar een cross of behendigheidswedstrijdje meepikken.

Het is echter vooral met Ghaalin dat Julie vanaf haar 18 jaar begon met TREC-wedstrijden, een discipline die tot dan toe nog heel erg onbekend was in Vlaanderen. Naast het verder uitbouwen van een zo natuurlijk mogelijke relatie met haar paard op de Parelli-methode, wou Julie graag ook haar relatie met haar paard testen in deze leuke en veelzijdige wedstrijden. In 2008-2013 reed Julie meerdere wedstrijden per jaar, eerst in T2 équipe, daarna T3 équipe en vervolgens T3 solo. Hier deden zowel zij als haar paard heel wat broodnodige wedstrijdervaring op. Het is echter pas na de zwangerschappen van haar twee zoontjes dat Julie in 2018 volop voor de T4 ging, en meteen in eerste nieuwe debuutjaar Belgisch Kampioen werd, de Beker van België verwierf en een derde plaats behaalde in de Europacup TREC. 

Naast haar TREC-ervaring wil Julie ook steeds graag haar kennis van paarden verspreiden naar kinderen en jongeren, en in 2012 richtte ze haar eigen rijschool Pony Connect op. Hier leren kinderen en jongeren op een natuurlijke manier omgaan en rijden met paarden. 

Mama - van twee lieve zonen Fons en Staf. Eén en al liefde voor deze twee guitige kereltjes, die af en toe ook al eens op een paardenrug te spotten zijn. Julie is geboeid door natuurlijk ouderschap, Gordon-communicatie, growth mindset, ... en steeds verder aan het werken om een zo goed mogelijke mama te zijn voor haar kids.

Veelzijdig geïnteresseerd - verder heel creatief en altijd bezig met duizend-en-één dingen. Julie studeerde tuinarchitectuur en houdt van tekenen, ontwerpen, mooie dingen maken, maar ook van tuinieren of mooie wandelingen maken. Ze is erg geboeid door persoonlijke ontwikkeling, menselijke interacties bestuderen en de natuurlijke psychologie van mensen uitzoeken. Ze probeert zo milieubewust mogelijk te leven en tracht bij alles uit te gaan van hoe de natuur het bedoeld heeft. 

Opleidingen
- Gelicentieerd instructeur Parelli Natural Horsemanship
- Gediplomeerd Level 4 Parelli Natural Horsemanship
- Gediplomeerd A/B-cursus Paardenhouderij 
- Gediplomeerd Begeleider Trektochten LRV
- Jaaropleiding Ethologie Machteld Van Dierendonck
- Jaaropleiding Kruiden & Massage voor paarden
- Professionele bachelor Landschaps- en Tuinarchitectuur

  • Foto's by: www.paardensport.vlaanderen, Eva Lohrman, e.a.