Lesdag buitenrijden en gangenbeheersing | vrijdag 2 oktober 2020


Beter buiten rijden met je paard?
Leren hoe je een bepaalde snelheid kan rijden op buitenrit? 

Dan is deze lesdag geknipt voor jou en je paard!

Op deze lesdag leren we je meer over één van de drie onderdelen van TREC: in de POR (oriëntatierit) test je hoe goed je kan buiten rijden, kaartlezen en daarbij ook nog eens een bepaalde snelheid kan aanhouden met je paard. Er zijn een aantal handige kneepjes van het vak om dit correct te gaan doen. Op deze lesdag kom je er alles over te weten!

Ook behandelen we het onderwerp gangenbeheersing (MA) als basis van een goede snelheid rijden met je paard. Je leert om te schakelen in een trage en snelle stap, draf en galop, en je leert je snelheden inschatten. 
Het belang van dressuur wordt vaak onderschat bij de recreatieve en buitenrijders. Het is echter wel van groots belang als je ritten van 20-30-40km wil gaan rijden, dat je paard voldoende in staat is om zijn lichaam goed te gebruiken en je gewicht goed te dragen. Bovendien is dressuur en gangenbeheersing dé basis voor een goede communicatie met je paard in het zadel, zowel in de piste als bij het buitenrijden. Bij de MA moet je een zo snel mogelijke stap en zo traag mogelijke galop kunnen tonen over een lengte van 150 meter. Niet evident en dit vraagt heel wat oefening en precisie. 

Voor wie zowel aan zijn eigen vaardigheden als aan de relatie met zijn paard op buitenrit wil werken is dit de ideale lesdag!

Locatie:
Pony Connect, Moutputstraat 6, 9850 Deinze (Nevele)

Max. aantal deelnemers:
5 ruiters

Datum:
vrijdag 2 oktober 

Prijs: 
€110 (excl. lunch)

Uur:
10-16u

Enkel mogelijk met eigen paard.
Wij zijn als club aangesloten bij Paardensport Vlaanderen. Een PSV-verzekering is verplicht bij al onze activiteiten. Indien u hierover nog niet beschikt kan u een dagverzekering nemen voor 5€/dag (max. 3 opeenvolgende dagen) of een jaarverzekering voor 18€ (C-verzekering). Desgewenst kan u op de C-verzekering een I-uitbreiding vragen voor verzekering tijdens privé-activiteiten met paarden voor 15€. Hierbij komt ook een jaarlijks Pony Connect-lidmaatschap van 15€. De lidmaatschappen lopen van 1 januari tot 31 december.
  • Foto's by: www.paardensport.vlaanderen, Eva Lohrman, e.a.